100 kandidata odabrano za let na Mars u sklopu Mars One

100 kandidata odabrano za let na Mars u sklopu Mars One


Broj mogućih kandidata za let na Mars smanjen je na 100 ljudi. Ukupno je dostavljeno 202.586 prijava za sudjelovanje u programu Mars One pokrenutom 2012. godine.

U trećem je krugu odabrano 660 kandidata iz drugog kruga, od kojih je izabrano samo 100 osoba (50 žena i 50 muškaraca) u dobi od 19 do 54 godine. 39 kandidata za let žive u Americi, 31 – u Europi, 16 – u Aziji, 7 – u Africi i 7 više ljudi iz Oceanije.

Proći će kroz nekoliko faza odabira. Kao rezultat svih testova, komisija će odabrati samo 4 osobe, koje će sletjeti na Mars 2025. godine. Moram reći da će let biti "jedan od načina", a kolonisti će morati ostatak života provesti na Crveni planet zajedno s drugim ljudima koji će kasnije stići na mjesto.

Valja napomenuti da je projekt Mars One izazvao mješovitu reakciju. Mnogi i dalje vjeruju da je osuđeno na neuspjeh, a tijekom njegove provedbe, kreatori se i dalje moraju suočiti s velikim poteškoćama. U svakom slučaju, imali su još 10 godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: