Aplikacija Grasshopper će vas naučiti kako programirati JavaScript pomoću mini-igara.

Aplikacija Grasshopper će vas naučiti kako programirati JavaScript pomoću mini-igara.

Ako je svijet 19. stoljeća trebao seljaštvo, 20. stoljeće trebalo je profesionalne radnike, tada je 21. stoljeće potrebno programere. Prema statistikama, danas 70% predstavnika ove profesije koristi JavaScript u svom radu, stoga se preporuča da neofiti počnu s programiranjem učenja. Google Incubator Area 120 je objavio aplikaciju Grasshopper za tu svrhu.

Ideja je jednostavna i vremenski testirana, korisniku se poučava da misli kao programer, nudeći igranje mini igara i rješavanje zadataka i zagonetki. Svi su kratki, usmjereni na jednu lekciju, tako da možete naučiti barem 10 minuta dnevno, čak i satima na kraju. Što je više korisnika ovladao, to je teže za njega sljedeći zadatak, a svi su usmjereni na intuitivan razvoj algoritama rješavanja problema.

U svakoj lekciji, program objašnjava značajke korištenja novih naredbi i alata, a zatim generira nekoliko zadataka za njihovo korištenje. Na primjer, cilj je privući zastavu Francuske, sliku s tri jednaka polja različitih boja. Prikazujete konačni rezultat i pokrenite uređivač u kojem trebate manipulirati blokovima koda kako biste postigli ciljeve.

Ako su početne lekcije identične onima prikazanim u tutorijalima i drugim udžbenicima, onda dolazi do razvoja složenih sustava, animacije i D3 knjižnice. Napredak korisnika bilježi se, igrač dobiva ocjenu i postignuća kako bi potaknuo učenje. U budućnosti, broj sati i njihova složenost će se povećati, ali svi će biti posvećeni JavaScriptu. Izvor Grasshopper

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: