Autopilot kamion prvi put je otišao na autocestu

Autopilot kamion prvi put je otišao na autocestu


Daimler Trucks i dalje razvija autonomni terenski transport. Nakon što je autopilot sustav instaliran na Mercedes-Benz Actros i ispalio automobil na autobahn u blizini Stuttgarta, tvrtka je postala prva na svijetu koja je testirala takvu opremu na javnim cestama.

Nova verzija autonomnog upravljačkog sustava prvi put je instalirana na nešto više od konceptnog automobila. U kokpitu potpuno običnog Mercedes-Benz Actrosa, izvršni direktor Daimler i šef okruga Baden-Württemberg doživjeli su to.

Sustav koristi dvije vrste radara. Sonar kratkog dometa omogućuje skeniranje prepreka na udaljenosti do 70 metara na području od 130 °, a radar "dugih dometa" procjenjuje 250 metara već u koridoru od 18 stupnjeva. Podaci dobiveni u kombinaciji sa stereo kamere omogućuju prepoznavanje oznaka autoceste i kontrolu kamiona putem aktivnih regulatora tempomata, kočnica i upravljača.

Za provedbu demonstracije, Daimler je bio prisiljen dobiti posebnu dozvolu od njemačke kontrole prometa, omogućujući da se poluautonomni kamion na autobahn i kreću brzinom od do 85 km / h.

Higway Pilot sustav prvi put je prikazan prošle godine kao dio Mercedes-Benz budućeg kamiona – koncept koji je pokazao budućnost cestovnog prijevoza. Zatim, početkom ove godine, još jedna koncepcijska tvrtka Freightliner kamiona dobila je licencu za uporabu u Nevadi, SAD.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: