Brod koji se ne ljulja na valovima

Brod koji se ne ljulja na valovima


Tehnologija smanjuje pitching odavno se koristi na offshore platforme za bušenje. Njegova je bit u djelomičnom poplavljanju platforme, što povećava stabilnost na valovima. Međutim, ovaj se članak usredotočuje na mobilniju alternativu. Zove se novi brod koji je razvio Norveški brod za dizanje plovila zajedno s MARINTEK-om Otpadni brod u priobalju.

Trup broda opremljen je posebnim spremnicima s vodom, koji se nalaze na dnu i sa strane broda. Ventili za zrak koji se nalaze na vrhu svakog spremnika kontrolirat će smjer i brzinu vode u spremnicima. Ideja je da će kretanje vode u spremnicima nadoknaditi snagu valova oceana i tako će se nakupljanje broda smanjivati.

Brod 155 metara će graditi Hyundai Heavy Industries, a brod će biti naručen u lipnju 2015. Brod može ugostiti 800 ljudi. Pored stambenih i poslovnih prostora bit će i teretana, sauna, dva bazena, konferencijske dvorane i publiku. Nakon što je brod pokrenut, moguće je izgraditi drugi sličan brod.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: