Roboti zvjezdanih brodova pojavit će se na ulicama Londona

Courier roboti će se pojaviti na ulicama Londona


Nakon testiranja, koja je trajala više od 3000 sati, britanska tvrtka Starship Technologies predstavila je kurirski robot, koji će sljedećeg mjeseca početi obavljati lokalnu isporuku tereta i parcela u Greenwichu.

Robot su razvili suvlasnici Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Stvoritelji se nadaju da će njihovo potomstvo, prije svega, biti u potražnji za malim poduzećima za isporuku robe kupcima koji imaju težinu do 9 kg. U pogledu volumena, kurirski kurir je ekvivalent za dvije torbe za trgovine.

Robot se pomiče brzinom od 3 km / h na pločniku na 6 kotača u autonomnom načinu rada. Zahvaljujući tehnologiji 3G, uređaj ima trajnu vezu s internetom, što osigurava dolazak na adresu koju odredi kupac. Cargo se isporučuje od 5 do 30 minuta. Prema riječima Keith Cornell, viši savjetnik za Starship, testovi će se održati u 14 gradova, nakon čega će se donijeti konačna odluka o korištenju.

Do kraja godine, programeri obećavaju da će autonomiju robota dovesti do 98%. Operator 100 kurirskih robota će pratiti operater u slučaju nepredviđenih problema s kojima se mogu susresti. Osim toga, robot ima ugrađenu zaštitu od krađe.Ako netko pokuša ukrasti, odmah obavještava operatera i fotografira napadača.

Kontrola pokreta od kupaca koji čekaju isporuku robe vrši se posebnom aplikacijom. Ukupni trošak projekta iznosi 25 milijuna eura.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: