Divovski lažni dijamant protiv rastaljenog bakra

Divovski lažni dijamant protiv rastaljenog bakra

Na svijetu nema mnogo tvari koje mogu izdržati temperature od 2.000 ° C. Očigledno, među njima će biti prirodni dijamant. Autor kanala Tito4re na YouTubeu proveo je eksperiment pomoću rastopljenog bakra i dijamanta, iako lažan.

Kamen izgleda kao nestvaran veliki dijamant, a takav je – po imenu. U biti, ovo je staklo oponašanje jednog od najatraktivnijih izdržljivih materijala u prirodi. Da je dijamant bio stvaran, vjerojatno bi preživio vražju temperaturu, ali igračka od stakla nema šanse. Ona se ne rastopi, ali doslovno eksplodira – ovaj je vide jasan potvrda toga.

Međutim, prije godinu dana, isti autor bezuspješno je pokušao uništiti još jedan stakleni kristal s plavim bakrom pomoću tekućeg bakra. Odvojene nečistoće, nikal i kobalt daju takvu boju tvari. Pored slikanja, dodaju krhko staklo na novu imovinu – toplinsku otpornost. Barem, eksperimentator Tito4re nije uspio uništiti plavi "dijamant", iako je njezin transparentni kolega razbijena u smithereens.

Prekrasan fokus i istovremeno pokazujući prednosti znanstvenog pristupa u procjeni svojstava tvari Ali nemojte se igrati s rastopljenim bakrom kod kuće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: