Električna Formula Spark-Renault klasa E testirana je na stazi

Električna Formula Spark-Renault klasa E testirana je na stazi


U rujnu ove godine, na sajmu automobila u Frankfurtu, zajednički tim Spark-Renault predstavio je verziju utrke električnog automobila. SRT-01E, I drugi dan taj klasični automobil Formule E stavljen je na stazu istočno od Pariza kao dio testiranja prije sezone 2014. godine.

Kod ispitivanja automobila instaliran je električni motor s snagom od 50 kW, umjesto 200 kilovata (270 KS) koji će se koristiti tijekom utrke. Za dva dana natjecatelj Formule 1, Lucas di grassi, na tračnici La Ferte Gaucher prošao je 40 krugova, što je omogućilo preliminarnu provjeru svih sustava.

"Kao što je bilo planirano, bez ikakvih problema provjeravali smo sve električne i elektroničke sustave", kaže Pierre Calippe iz Renault Sport Technologies. "Nova strategija već dobro funkcionira, a baterija se bori s teretom. Naravno, još uvijek imamo puno posla, ali do sada su rezultati vrlo dobri. Cijeli tim radi zajedno kako bi postigao bolje rezultate i mislim da možemo već reći da je stroj pokazat će se nevjerojatno. "

Prkazivanje Spark-Renault SRT-01E u Formuli E održat će se u rujnu sljedeće godine, kada će se automobil natjecati protiv 19 drugih timova.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: