Električni KillaJoule postavio je rekord brzine od 389 km / h

Električni KillaJoule postavio je rekord brzine od 389 km / h


Zapisničar rekordnih brojeva Eva Hakansson prošli je tjedan dodao tri nova naslova. Prije toga, racer je već postavio zapise brzinom od 348 i 352 km / h, ali sada na autocesti u Bonneville, Hakansson na svom električnom biciklu KillaJoule pogodio je marku od 389 km / h, postajući najbrža žena na motociklu. Osim toga, Eva je ubrzano prešla najbrži proizvodni bicikl na svijetu, o čemu smo već pisali.

Osim naslova najbrže motoschenschine, Hakansson je također postao nositelj naslova "najbržeg električnog bicikla na svijetu" i "najbržeg bicikla s bočnim automobilom na svijetu". Izvanredno, u crtežu drugog naslova sudjeluju obični motori s motorom s unutarnjim sagorijevanjem.

"Ovo je zaista povijesni događaj", kaže Eva u priopćenju za medije. "Ovo je prvi put u više od stotinu godina kada je električno vozilo zaobilazilo vozilo s motorom s unutarnjim izgaranjem. Posljednji put se to dogodilo 1899., kada je električni automobil La Jamais Contente dosegao brzinu od 65 milja na sat."

Hakansson i njezin suprug, Bill Dyube, oba strojarska inženjeri, radili su na KillaJouleu pet godina.Dva Rinehart Motion Systems PM100 motora s ukupnim kapacitetom od 400 konjskih snaga. Motocikl teži 700 kg s duljinom od 5,6 m.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: