Elon Musk će poslati ekspediciju na čovjeka na Mars 2025

Elon Musk će poslati ekspediciju na čovjeka na Mars 2025


Elon Musk – osnivač i izvršni direktor SpaceXa nikad nije skrivao svoj cilj da dođe na Marsu, au bliskoj budućnosti. Ranije ove godine već je objavio planove za bespilotne slijetanje 2018. godine koristeći kapsule Red Dragon, a sada u intervjuu Washington Postu, poduzetnik je ispričao o detaljima letenja leta na Crvenom planetu 2025. godine.

Očekivano slijetanje 2018. bit će početak intenzivnog programa slanja brodova na Marsu svake dvije godine, kada će planeti biti što bliže jedni drugima. U tim intervalima potrebna je minimalna količina goriva za dolazak na Marsu.

Brodovi sa kapsulom Crvene Zvijezde će skinuti s Zemlje na 27-motorni Falcon Heavy raketni pojačivač. Zahvaljujući posebnom dizajnu, kapsula će iskoristiti maršansku atmosferu za kočenje, a rakete Superdraco pomoći će u posljednjem spuštanju vozila na planet.

Vrhunac redovitih Marsovskih misija bit će vođeni let s odmicanjem na Marsu 2025. godine. Da bi to učinili, SpaceX planira koristiti Mars Colonial Transporter – nosilac istraľivača i kolonista, čiji će testovi započeti 2022. godine.

"U biti, riječ je o stvaranju trase tereta za Mars", rekao je Elon Musk u intervjuu."To će biti redoviti teretni letovi koji se pojavljuju na rasporedu svakih 25 mjeseci." A ako se znanstvenici diljem svijeta oslanjaju na te misije, planiraju i izvode mnoge zapanjujuće pokuse. "

Musk planira da letovi na Mars dobivaju sredstva iz privatnih zaklada. NASA će zauzvrat pružiti tehničku podršku u zamjenu za istraživačke podatke. Glava SpaceX-a također priznaje da postoji veliki rizik za prve naseljenike na Marsu i da "vjerojatno će morati umrijeti".

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: