Flowsaber - jedi lightsaber za prave borbe

Flowsaber – jedi lightsaber za prave borbe

Neobičan sportski projekt projektila pojavio se na mjestu Kickstarter – i gotovo odmah podigao sredstva potrebna da bi je pokrenula u produkciju.

Ovaj Flowsaber prvi je svjetski Jedi stuntski mač za borilačke vještine, performanse i cosplay. Programeri naglašavaju da ovo nije model, a ne igračka ili suvenir – ovo je punopravni sparing projektil. Osnova za njegov dizajn je uzeta klasični europski dugi mač.

Težina Flowsabera iznosi 900 grama – točno reproducira masu i manevrvnost borbenog mača. Oštrica je izrađena od izdržljivog polikarbonata i pogodna je za sparing puni kontakt. Kao habanje, lopatice se mogu mijenjati.

Ručka za maču izrađena je od zrakoplovnog aluminija i sposobna je apsorbirati vibracije pretjerano snažnih utjecaja. To je 2,5 centimetara debljine i savršeno uravnotežuje Flowsaber oštricu. U njemu se nalazi i gumb LED modula za pozadinsko osvjetljenje, koji svojim mačem daje svijetli sjaj (crvena, plava, plava, zelena, bijela i jantarna boja po izboru korisnika). Modul pokreće litij-ionska baterija, koja traje 3 sata rada.

Proizvođači nude dvije varijante mača. Prvi, sparing – teži, jači i pogodniji za treniranje bitaka u punoj snazi. Drugi, Flow, lakši je, manevriran i dizajniran je za izvođenje trikova i kazališnih borbi.

Isporuka Flowsabera započet će u lipnju ove godine, a cijena mača će iznositi 299 dolara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: