Francuski će poučiti pametne telefone za prenošenje mirisa

Francuski će poučiti pametne telefone za prenošenje mirisa


Zahvaljujući suvremenim tehnologijama možemo međusobno razmjenjivati ​​poruke i videozapise na daljinu. A uskoro će biti moguće prenijeti mirise. Barem je istraživač uvjeren u to, koji je predstavio prototip dodatne opreme za pametne telefone koji prenose arome.

Jedinstven gadget nazvan oPhone, ali su ga ljudi već nazvali "smellofonom". Razvio ga je David Edwards iz Le Laboratoire, francuskog istraživačkog laboratorija.

Mirisi se prenose posebnim čipom oChipom. U sjećanju može pohraniti do nekoliko stotina okusa. Istina, njihova razmjena je moguća samo između dva "smellofona".

Developer ne otkriva sve pojedinosti o radu novog uređaja. On je samo rekao da putem Bluetootha, to nisu sami mirisi koji se prenose, već njihova šifrirana šifra, koja zatim aktivira nužan okus na drugom iPhoneu.

Trenutno, oPhone je u prototipu, ali programer obećava da će ove godine predstaviti konačnu verziju jedinstvenog gadgeta.

Valja napomenuti da David Edwards nije prva osoba koja je dala ideju prenošenja mirisa putem smartfona. Tako su prošle godine japanski programeri uveli mlaznicu za iPhone, stvarajući različite mirise.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: