IBM će pokrenuti samodestruktivne čipove

IBM će pokrenuti samodestruktivne čipove


Zaštita tehnoloških tajni posljednjih desetljeća postigla je posebnu važnost. Nesumnjivo proboj u svoje doba bio je poznati japanski know-how, kada je, u pokušaju otvaranja elektroničke opreme, otvoren spremnik s kaustičnom tvari, što je elektroničko punjenje neupotrebljivo. Danas to sve donosi osmijeh. Moderna tehnologija microarrays rade na sasvim različite kategorije koje se nalaze na razini od kristala, pa čak i molekula, a ovdje se ne može učiniti kiselinu.

Na zahtjev Uprave za napredne istraživačke programe američkog Ministarstva obrane (DARPA) nastavili su se specijalisti IBM-a čipovi sa samostalnim funkcijama u slučaju pada tajne vojne opreme u ruke neprijatelja.

Suština ovog dizajna je da kada dođe do takve situacije, naredba se prenosi na određenoj frekvenciji, a zatim aktivira posebnim fitiljem, razbijanje stakla supstrat mikročipa. Također se mogu koristiti sigurnosni mjerači vremena koji se aktiviraju u odsutnosti odgovarajućih naredbi i podataka za određeno vrijeme.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: