Implantat je razvijen korištenjem bioloških tekućina kao goriva.

Implantat je razvijen korištenjem bioloških tekućina kao goriva.

Gotovo svi trenutni implantati, primjerice, pacemakers rade od tradicionalnih baterija koje sadrže toksične tvari koje predstavljaju potencijalnu opasnost za tijelo. Još jedna negativna točka – potreba za njihovim zamjenama, koja je povezana s kirurškom intervencijom.

Novi sustav skladištenja energije, kojeg je razvila grupa istraživača sa sveučilišta u Kaliforniji i Connecticutu, nazvana je "biološkim superkapitatorom". Njegova glavna značajka: ne treba ga zamijeniti. Tajna je da se baterija napuni uz pomoć "elektrolita" koji se nalaze u tijelu, na primjer, seruma ili urina. Biološki biotaktant također može pretvoriti toplinu tijela i kretanje u energiju.

Uređaj se sastoji od modificiranog grafenskog oksida, nanokompozitskog materijala, koji je smjesa slojevitog grafena s modificiranim proteinima, apsolutno sigurna za ljude.

Bioelektrični kondenzator je fleksibilni elektronički uređaj koji je samo mikrometar gusta, što u potpunosti eliminira sve probleme povezane s promjenama položaja tijela.Napajanje nije lošiji od tankoslojnih baterije, sada se koriste u pejsmejkeri.

„Energetska udruga iz više izvora pomoću supercapacitor će uređaji za implantaciju energije u kontinuirani rad bez potrebe da ih zamijeniti. – Rekao Maher El-Kady, sudionik projekta sa Sveučilišta u Kaliforniji – Naše istraživanje je usmjerena na izvršenje naloga za razvoj električnih dvostruki sloj kondenzatora i traže mogućnosti čine ga kompatibilan s ljudskim tijelom. "

Izvor Sveučilište u Kaliforniji

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: