Intel predstavio robot 21. stoljeća

Intel predstavio robot 21. stoljeća


Jedan od zaposlenika američkog Intelovog čipsa Brian David Johnson sudjelovao je na konferenciji Maker Faire za 2013. u New Yorku. Na događaju je predstavio svoj novi razvoj – open source robota, koji možete "ispisati" na kućnom 3D pisaču.

Futurist Brian David Johnson nudi proizvodnju robota koji se možete sami sastaviti. Dobio je ime Jimmy, ali sam autor sebe naziva "robotom XXI. stoljeća". Istina, dok je javnost prikazana slomljena prototip.

Kao što je planiralo razvojni programer, robot će biti skup dijelova tiskan na 3D pisaču. Korisnik ne samo da može sam izgraditi, već i ugraditi potrebne programe na glavno računalo robota, kao što se događa s modernim mobilnim uređajima.

Što se tiče izgleda Jimmyja, to je pomalo poput robota Aldebaran Robotics Nao. Visina novog djela ne prelazi pola metra.

Osim toga, Intel je već objavio knjigu "Robot 21. stoljeća" u PDF formatu. Ima sve potrebne upute za self-printing 3D-robot.

Početak prodaje novog robota Jimmya zakazan je za svibanj iduće godine.Prema planovima developera, trošak novih artikala bit će oko 500-1000 dolara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: