ISS posada sastavlja novu stanicu za spajanje za Space X i Boeingove kapsule

ISS posada sastavlja novu stanicu za spajanje za Space X i Boeingove kapsule

Još šest sati svemirske letjelice posade ISS-a, francuskih i američkih astronauta Thomasa Peskea i Shanea Kimbrougha, potpuno posvećen modernizaciji priključne stanice. Sljedeće godine, nove prostorne kapsule Space X i Boeing tvrtke će ga privezati.

Thomas Peske posvetio je prvoj polovici svoje misije za provjeru radijatorskog ventila kroz koji se navodno javlja mala količina metana. Srećom, ti strahovi nisu potvrđeni. Nakon toga, mrljao je robotsku ruku Dextre, koji se koristi za hvatanje približne transportne letjelice i njihovog kretanja.

Kimbrough je u ovom trenutku bio uključen u povezivanje kabela na zapečaćeni pretinac za prilagodbu kako bi se pripremio za njegov daljnji pomak 30. ožujka. Tu će se odvijati pristajanje na teretni brod Zmaj s ISS-om. Američki astronaut također je instalirao nove kamere i vanjsku računalnu opremu.

Za Tom Sand, to je bio drugi izlaz, a za Shane Kimbrough – peti. 30. ožujka, Peggy Whitson će raditi u svemiru osmi put u svojoj karijeri. Ovo je novi rekord za žensku astronauticu koja je tek navršila 57 godina.Ona također bilježi da je u svemiru broj dana.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: