Istraživanje je pokazalo da su muški korisnici društvenih mreža znatno veći i više nego žene

Istraživanje je pokazalo da su muški korisnici društvenih mreža znatno veći i više nego žene


Tim znanstvenika sa Sveučilišta Stony Brook (New York) analiziralo je oko 10 milijuna statusa i komentara 65.000 korisnika Facebooka koristeći poseban algoritam koji je prethodno pristao na to.

Istraživanje je pokazalo da je ženska polovica u komunikaciji mnogo "toplija i ugodnija" od muškarca. Štoviše, bilo je tako očito da su znanstvenici mogli odrediti spol autora komentara, jednostavno čitanjem – točnost je bila 90%.

Najčešće korisnici društvene mreže koriste takve riječi i fraze kao "divno", "sretan", "rođendan", "kći", "dijete", "uzbuđenje", "zahvalan".

U muškaraca leksikon je izgledao više ratoboran: "sloboda", "pobjeda", "bitka" i "neprijatelj". Ne čudi što demonstriraju višu razinu agresije, a da nisu osobito uporni. I, naprotiv, "topla i ugodna" žena ne može odbiti.

Prema istraživanju sudionika psihologije Margaret Kern sa Sveučilišta u Melbourneu, ponašanje sudionika u potpunosti odgovara njihovoj inteligenciji i spolnim stereotipima koji su među njima zajednički.

Rezultat rada istraživača postao je usluga koja određuje vaš spol i dob isključivo prema riječima iz Facebook statusa. Da biste ga koristili, morate se prijaviti kao prijava za društvenu mrežu.Nažalost, rječnik baze usluge uključuje samo engleski.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: