Izradio je holografski 3D prikaz temeljen na Star Warsu

Izradio je holografski 3D prikaz temeljen na Star Warsu


U sklopu Festivala umjetnosti koji će se otvoriti u četvrtak, 31. srpnja u glavnom gradu Škotske, dizajneri Chris Helson i Sarah Jecketts predstavit će svoj jedinstveni izum koji je inspiriran popularnom epskom saga "Star Wars". Uspjeli su stvoriti 3D zaslon koji prikazuje sliku u zraku. Istina, bilo je potrebno osam godina, a dok je uređaj na prototipu.

Uređaj, nazvan Pomozi mi Obi, je zaslon koji može prikazati sliku iznad njegove površine. Veličina slike projicirane u zraku, koja se može vidjeti iz bilo kojeg položaja, doseže 30 cm.

Kao što je gore spomenuto, pomoć mi Obi još uvijek je samo prototip, ali, prema jamstvima svojih kreatora, spremni su za razvoj komercijalnog proizvoda. Za to, kao što možda pogodite, potrebno je financiranje. Ako se 3D zaslon izlazi, može se koristiti ne samo za zabavne svrhe, već i za prezentacije, vizualne demonstracije žbuka, crteža, struktura i drugih grafičkih objekata.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: