Kada letjelica Skylon leti

Kada letjelica Skylon leti


Projekt stvaranja svemirskih letjelica "Skylon" (Skylon) s dobrim razlogom može se klasificirati kao dugotrajno. Sam projekt ima više od 10 godina, a razvoj reusabilne letjelice započeto je prije 30 godina i već je koštalo gotovo 100 milijuna eura.

Stvaranje skilonske svemirske letjelice provodi britanska tvrtka REL koju naručuje Europska svemirska agencija. Glavna misija svemirske letjelice je puštanje telekomunikacijskih satelita u orbitu, koje se trenutno isporučuju u orbitu pomoću Ariane-5 lansirnih vozila.


Skylon Multimode motor

Za razliku od tradicionalnih lansirnih vozila, Skylon će početi i slijetati poput običnog zrakoplova, zahvaljujući dvama turbinskim pogonima s više načina rada. U prvoj fazi polijetanja, oni rade poput mlaznog zrakoplova, a nakon penjanja 26 km na hipersoničnoj brzini, prebacuju se u raketni način.

Prema riječima autora projekta, letjelica će platiti za sebe na račun višestrukog korištenja. Osim toga, takvi divovi poput Boeinga i Airbusa mogu postaviti masovnu proizvodnju. Nedostaci "Skylon" trebali bi uključivati ​​ograničenje visine – samo do nekoliko stotina kilometara. Na primjer, da bi satelit bio na nadmorskoj visini od 36 tisuća kilometara već je potreban dodatni modul.


Većina Skylona su spremnici za gorivo.

Neriješeni problemi završne faze su razvoj motora i dodatno financiranje projekta. Ako se mogu uspješno riješiti, Skylon će početi istraživati ​​prostor već u 20-ima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: