Kako stvoriti hiperealističku kožu za bionic proteze

Kako stvoriti hiperealističku kožu za bionic proteze

Stoljećima su proizvođači proteza udova nastojali maksimizirati – i izvana i funkcionalno – približiti im nestalu "izvorniku". Tvrtka TouchBionics upravo je objavila video na YouTubeu, gdje je detaljno prikazao faze stvaranja hiperrealne kože za proteze udova u setu s noktima, kosom i teksturama.

Sve počinje s fiksiranjem vanjskih fizičkih karakteristika ekstremiteta (u ovom slučaju, rukama) i stvaranjem digitalnog modela za naknadnu prilagodbu za odabir opcija za kožu, kosu, pjege, vene i oblik noktiju.

Zatim se rukom lijepi: ruka je najprije prekrivena posebnim spojem koji nakon sušenja u potpunosti reproducira konfiguraciju u obliku vrste rukavice. U nju se ulijeva druga tvar koja, nakon hlađenja, ponavlja lijevu ruku, a uklonjena je "rukavica" koja je postala nepotrebna.

Sljedeća faza je primjena metalnog filma na proizvod, nakon čega se buduća proteza napuni silikonom. To je ono što reproducira konačnu konfiguraciju udova u obliku prozirne fleksibilne rukavice.

Zaključno, prilagođavanje kada se odabere boja kože, oblik noktiju, vene, dlake, pa čak i tetovaža. Nakon "snažnog ispitivanja", proteza je opremljena elektronikom i mehanikom.

Izvor TouchBionics

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: