Kina je pokrenula prvi kvantni komunikacijski satelit na svijetu, nedostupan za hakiranje

Kina je pokrenula prvi kvantni komunikacijski satelit na svijetu, nedostupan za hakiranje

Kina je pokrenula prvi kvantni komunikacijski satelit na svijetu, u kojem su uključene subatomske čestice za sigurnu razmjenu podataka između dva pretplatnika. Njezin lansiranje u punoj veličini konačno će staviti nepremostivu barijeru na način hakera. Ako uspije, kineski satelit mogao bi postati prva ćelija globalne kvantne komunikacijske mreže.

Sateliti su u orbiti pokrenuli raketni nosač Long-March-2D iz kozmodroma u Jiuquan bazu u pustinji Gobi u utorak ujutro. Prema glavnom istraživač centru kvantne tehnologije u Singapuru, Alexander Ling, milijuni ljudi diljem svijeta žele imati sigurnu vezu na kvantnoj razini. Palm u ovom području trenutno je u vlasništvu Kine.

Satelit je dobio ime po kineskom znanstveniku – Miciusu. Sadrži kristal pomoću kojeg možete kodirati ključeve šifriranja kvantnih čestica koje se prenose na Zemlju. Samo pretplatnici koji sudjeluju u komunikacijskoj sesiji moći će pročitati primljene poruke. Kada se pokuša hakerski pokušaj, poruke mijenjaju oblik na takav način da pošiljatelj odmah zna o tome.

Dok se kvantne poruke šalju samo na "zemlju".S pojavom satelitske mreže, brzina njihove slanja i područje distribucije će se umnožiti. Možda pojava drugih načina korištenja ove tehnologije.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: