Kina se priprema za proizvodnju klonirane govedine na industrijskoj razini.

Kina se priprema za proizvodnju klonirane govedine na industrijskoj razini.


Kako sve više ljudi postiže materijalno blagostanje u Kini, potražnja za skupljom hranom, posebno za meso, raste. Tako je proteklih 40 godina narasla 4 puta. Da bi se u potpunosti zadovoljile potrebe stotina milijuna kineskih, odlučeno je koristiti najnovija dostignuća genetike.

Prema nedavnom priopćenju, tvrtka BoyaLife, specijalizirana za industrijsku genetiku, namjerava započeti industrijsku proizvodnju kloniranih govedina. Ova se odluka temelji na činjenici da sada poljoprivrednici će moći rasti veće životinje s boljom kvalitetom mesa i otporne na različite bolesti.

Važno je napomenuti da BoyaLife nije prvi u tom smjeru. Gotovo 20 godina su nas odvojili od rođenja prvog kloniranog Dolly ovaca, nakon čega su rođene klonirane koze, kunići, konji i mačke. I prošle godine, jedna kineska tvrtka, BGI, otvorila je tvornicu za proizvodnju klonirane svinjetine.

Ambiciozni planovi BoyaLife godišnje proizvode do 100 tisuća kloniranih krava, što je šest puta više nego u najvećim američkim farmama i 200 puta više od broja svinja u BGI.S vremenom, tvrtka namjerava doseći razinu od milijun glava godišnje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: