Kineska tvrtka planira pružati usluge za očuvanje uspomene na mrtve ljude.

Kineska tvrtka planira pružati usluge za očuvanje uspomene na mrtve ljude.


Kineska tvrtka Huawei će pružiti potencijalnim klijentima podatkovni centar koji će spasiti uspomenu na određenu osobu koja se može koristiti nakon njegove smrti. Naravno, takva neobična usluga je daleko od slobodnog.

Ideja je jednostavna. Svaki ljudski mozak usredotočen je na određene informacije koje se mogu kopirati, prenositi i pohranjivati. Nije teško pogoditi da će, kada je riječ o milijunima ljudi, potrebna računalna snaga s ogromnom količinom memorije. No, prema autoru ideje i glavi Huawei Kevin Ho, igra vrijedi svijeća:

"Glad, siromaštvo, smrtonosne bolesti više neće biti problem za 20 godina, ali ljudi će trebati računalnu moć, koja će djelovati kao svojevrsna štafeta pri prijenosu podataka s fizičkog u digitalni svijet".


Huaweiova glava Kevin Ho

Već u skoroj budućnosti, koristeći aplikaciju za razmjenu poruka, dijete bi moglo "komunicirati" s pokojnim djedom, čiji su podaci tijekom njegova života preuzeli na računalo.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: