Koliko su podaci o bankama ukrali hakeri?

Koliko su podaci o bankama ukrali hakeri?


Svake godine hakeri se upuštaju u milijune bankovnih računa, uzrokujući štetu mjerenu u milijardama dolara. Postati žrtvom internetskog medvjeda, teško je zamisliti veličinu mogućih gubitaka. Sve će ovisiti o iznosu novca na računu i informacijama koje napadač ima o njemu.

Prema izvještaju o sigurnosti tvrtke Intel, ukradena kreditna ili debitna kartica može se kupiti za 5 USD u SAD-u na crnom tržištu i 45 USD u Europi. Bankovni podaci za unos su puno skuplji. Ako, primjerice, na računu više od 2200 USD, informacije o tome koštaju oko 200 USD. Za podatke o računu od 400 do 100 dolara traže oko 40 USD.

McAfee Labs analizira postupak određivanja cijena za ukradene bankovne kartice i povezane informacije, što im je omogućilo uspostavljanje određene "hijerarhije vrijednosti" među ovim nizom internetskog kriminala.

Glavna vrijednost za odvraćanja su broj računa, datum isteka kartice, kao i CVV2 kod. Cijene se dramatično povećavaju kada pružene informacije sadrže dodatne informacije, poput identifikacijskog broja bankovnog računa, datuma rođenja žrtve, adrese za naplatu, PIN-a, djevčeg imena majke, korisničkog imena i zaporke za pristup računu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: