Koncept SUV za Mars skiciran sa stripovima

Koncept SUV za Mars skiciran sa stripovima

Onaj tko prvi korazi na površinu Crvenog planeta je sada star oko 15-16 godina. Nepoznata školarka, još uvijek nije svjesna svoje velike misli. Poremećaj, odlučili su se u NASA-i, i da mame ljude, najavili su nekoliko sjajnih, iako kontroverznih projekata. Jedan od njih bio je i koncept Mars rovera iz studija Parker Brothers.

Na svečanom otvaranju događaja Ljeto Marsa u Kennedyevom svemirskom centru, ranije ovog tjedna, prikazan je težak automobil dulji od 8 metara. Oni su ga stvorili privatnim sredstvima, bez trošenja novca poreznih obveznika, a glavni dizajneri bili su isti ljudi koji su u jednom trenutku razvili specijalne efekte za film "Tron". Kako se šaliti u NASA-i – ako Batman otiđe na Marsu, a zatim samo za upravljačem ove jedinice.

Rover je posve izrađen od kompozitnih materijala i vrlo je lagan – s dimenzijama teških spremnika teži kao sedan, a Mars će biti još manji. Ogromni polukružni kotači dobili su kombinaciju guma koje pružaju izuzetno nizak specifičan tlak na tlu, ali imaju tvrde trake kako se ne bi potpuno zaglavile. Motor je električan, izvor energije je baterija od 700 V i solarne ploče.

Ispred rovera nalazi se kabina vozača i kabina za 4 osobe. Leđa je mobilni laboratorij koji se može odvojiti i ostaviti samostalno raditi. Kontrola Marsovog rovera je što je moguće bliže uobičajenom i neće zahtijevati posebne pilotske vještine kandidata. Bez opreza – prema ideji autora, automobil će ubrzati do 100 km / h, ali žele ograničiti strop brzine na 25 km / h – još nema autocesta na Marsu.

NASA izvor

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: