Kormoran brod za transformatore: četiri broda u jednom

Kormoran brod za transformatore: četiri broda u jednom


Austrijska tvrtka razvila je jedan od najsvestranijih alata za plivanje ikad izrezan na otvorenom moru. Visokotehnološki brod nazvan Kormoran je i katamaran, trimaran, brod za hidrogliser i klasični jednoslojni brod. "Prekrasna preobrazba" pojavljuju se u pokretu, zahvaljujući hidrauličkim pogonima.

Ključ multifunkcionalnosti transformatora broda leži u posebnom dizajnu. Kormoran se sastoji od elemenata udaljenog trupa koji vam omogućuju promjenu oblika i, prema tome, prirode cijelog plovila.

Kada su sve komponente "povučene" pomoću elektronički upravljane hidraulike, tijelo je klasični izgled jednog tijela. Kada su djelomično raspoređeni, kada se gura dva elementa, Kormoran postaje katamaran s kabinom smještenom iznad vode. Nakon što je potpuno gurnula elemente, trupa broda pada na površinu vode – dobivamo trimarana.

Kormoran također ima skup sklopivih hidrofila. U načinu jednokratnog izgleda, oni mogu biti raspoređeni. Ova konfiguracija će smanjiti otpornost vode za 80%, što će poboljšati glatkoću i smanjiti potrošnju goriva.

Visoki tehnološki brod vozi avionski pogon od 493 metara. To omogućuje transformatoru da se ubrza do 70 km / h i održava ovu brzinu za 200 km.

Kormoranski prototip uveden je početkom ljeta. Krajem rujna brod će sudjelovati na Monaco Yacht Showu. Proizvođač još nije objavio cijenu, ali možemo pretpostaviti da će troškovi Kormorana biti najmanje 10 milijuna dolara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: