MagicScroll - fleksibilna tableta u duhu drevnih svitaka

MagicScroll – fleksibilna tableta u duhu drevnih svitaka

Skupina istraživača iz Kanadskog sveučilišta Kanade (Canada) razvila je originalni uređaj nazvan MagicScroll, koji nije poput tableta ili pametnog telefona, ali s funkcijama oba gadgeta.

Prema programerima, drevni egipatski papirusovi svitci nadahnuli su ih da stvaraju MagicScroll s fleksibilnim zaslonom osjetljivim na dodir. Ovo je novi uređaj s faktorom oblikovan pomoću 3D ispisa. Uključivanje zaslona okretanjem kotačića smještenih na rubovima gadgeta.

Ako su potrebne dodatne informacije ili dublji "zaron", korisnik može odvojiti zaslon od slučaja da bi proširio format prikaza. Fleksibilni zaslon ima razlučivost od 2K. Tako možemo govoriti o stvaranju novog tipa mobilnih uređaja s prikazom slike iznad definicije retine.

Neobični cilindrični oblik gadgeta već je pokazao niz prednosti. Konkretno, puno je lakše držati ga u ruci tijekom poziva nego ipad, a također ga držati u džepu. MagicScroll ima ugrađenu kameru koja omogućuje kontrolu rada uređaja pomoću gesta u stilu Nintendo Wiimotea.Zaslon se pokreće s kotačima na rubovima cilindra, koji su ojačani robotskim pogonima.


Izvor Human Media Lab Sveučilišta Queen's

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: