MeTro kirurški ljepilo brtvi bilo koju ranu u 60 sekundi

MeTro kirurški ljepilo brtvi bilo koju ranu u 60 sekundi

Suvremena kirurška ljepila, "brtvene" rane, dugo su dokazale svoju učinkovitost: nakon njih se rane brže zacjeljuju, a komplikacije se događaju rjeđe.

Istraživači sa Sveučilišta u Sydneyu, zajedno sa svojim američkim kolegama, razvili su kirurški ljepilo MeTro, koji nakon umetanja u ranu "brtvi" za minutu, nakon čega se otapa.

Prema suradniku profesoru Nazimu Annabiju, ljepilo, jednom u ranu, zamrzava se u obliku gela. MeTro je mješavina visoko elastičnih bjelančevina s svjetlosno osjetljivim molekulama, zahvaljujući kojima je fiksirana u rani na minutu pod utjecajem ultraljubičastih zraka.


MeTro omogućuje operiranim plućima održavanje njihove prirodne elastičnosti.

Istodobno se formira bliska veza ljepila s strukturama na površini tkanine i održava se njihova elastičnost. Sastav ljepila uključuje posebne enzime, pomoću kojih možete odrediti koliko dugo gel će biti u rani, od nekoliko sati do nekoliko mjeseci.

Visoka elastičnost MeTro-a čini ga pogodnim za liječenje intrakavitnih rana u područjima gdje tjelesne tekućine imaju destruktivan učinak.Pokusi provedeni na glodavcima i svinjama pokazali su dobre rezultate. Sljedeći redak su eksperimenti s ljudima.

Izvor Sveučilište u Sydneyu

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: