Na aukciji Aguttes možete kupiti osobni dinosaur.

Na aukciji Aguttes možete kupiti osobni dinosaur.

Kostur veličine grabežljivog dinosaura oko 155 milijuna godina nije najprikladniji element unutrašnjosti. Ali ako vam to ne smeta i postoji dodatnih 1,5 do 2 milijuna dolara, aukcijska kuća Aguttes poziva vas na ponudu. Nedavno je službeno objavljena prodaja dinosaura kostura obitelji Allosauri.

Dužina okosnice je 8,7 m, visina 2,6 m, dob je datiran 152-157 Ma, mjesto je Morrisonova geološka formacija, u Wyomingu. Prve kosti otkrivene su u 2013. godini, iskopavanja su provedena do 2015. godine, skupa kostura završena je prošle godine. Dokumenti su pokazali da je 70% kostiju istog pojedinca koji pripada vrstama allosaurida. Moguće je da ovo može biti prethodno nepoznata podvrsta Allosaurusa, što daje puno dodatnu vrijednost.

Kako se alosauri razlikuju od allosaurida i razlikuju li se oni, paleontolozi i dalje raspravljaju, pa je kostur zanimljiv sa stajališta znanosti. Aukcijska kuća Aguttes pruža potpuni popis dokumenata koji će novom vlasniku kostiju dinosaura omogućiti da ih koriste po vlastitom nahođenju. Ne tako davno, u prosincu 2016., sličan kostur Allosaurus prodan je ovdje za 1.191.740 dolara kolekcionaru francuskog Lyona.

Prodaja golemih kostura pretpovijesnih stvorenja smatra se oznakom kuće Aguttes. U prosincu 2017. najveći kostur vunenog mamuta u povijesti trgovine prodan je ovdje za 651,3 tisuća dolara, dugačak 8 metara i visine 3,4 m, a samo su kuglice duljine 3 m, a svaka 70 kg.


Izvor Aguttes

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: