Najavljen je trošak modularnog smartphone projekta Ara

Najavljen je trošak modularnog smartphone projekta Ara


U listopadu prošle godine, Motorola je pokazao dizajn modularnog smartphonea. Nakon što je tvrtka kupila Lenovo, njegov bivši vlasnik, internetski div Google, započeo je s razvojem projekta.

Google nije samo obećao projekt Projekt Ara službeno će biti predstavljen na sljedećoj konferenciji za razvojne programere, ali i deklasificirali neke detalje jedinstvenog projekta. Poznato je da će Ara biti osnova pametnog telefona, njegovog egzoskeleta, kojemu će korisnik moći spojiti potrebne komponente po vlastitom nahođenju – od kamere i završava s procesorom i RAM-om.

Paul Eremenko, koji upravlja projektom Ara, rekao je da će trošak uređaja u osnovnoj konfiguraciji biti samo 50 američkih dolara, Istina, za ovaj novac korisnik će primiti samo "kostur" pametnog telefona, zaslona osjetljivog na dodir i bežičnog modula Wi-Fi. Sve ostale komponente morat će se kupiti uz dodatnu naknadu. Za njihovo kombiniranje upotrijebit će se posebna magnetna i mehanička pričvrsna sredstva.

Nažalost, za sada je to sve što je poznato o tajanstvenom smartphoneu Ara. Google je samo poticao da bude dostupan u doglednoj budućnosti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: