Najskuplji telefoni na svijetu

Najskuplji telefoni na svijetu


Kada je riječ o kupnji novog telefona, većina nas pokušava ostati unutar dodijeljenog proračuna. Međutim, postoje gadozi, "proračun" koji može priuštiti samo naftne tajkune ili rudare zlata. Koji su najskuplji telefoni na svijetu?

Na ljestvici najskupljih telefona vodeći su i iPhone uređaji koje je dizajnirao Liverpool i zlatar Stuart Hughes, koji ne zanima mašte, zlato i dijamante za njihovo uređenje.

iPhone 5 "Black Diamond"

Black Diamond nastao je 2013. na temelju iPhonea 5 i do danas nema jednaku cijenu. Naziv gadgeta bio je zbog vrlo rijetkog crnog 26-karatnog dijamanta koji je ukrasio kontrolni gumb (Home).

Pametni telefon je napravljen od čistog zlata (135 g) i ugrađen (na rubovima) sa šest stotina bijelih dijamanata, a drugi 53 je otišao na logotip proizvođača (Apple).

Umjesto tradicionalne staklene prednje ploče, Gorilla Glass koristila je safirni kristal, za cijenu je 10 puta veća od izvornika.

"Crni dijamant" napravljen je po nalogu anonimnog kineskog poduzetnika koji je usput donio jedinstveni dijamant. Prema procjenama stručnjaka, telefon ga je koštalo 15.300.000 dolara, što bi bilo dovoljno za kupnju 14.000 redovitih iPhone uređaja.

iPhone 3G "Royal Button"


Kings Button pojavio se krajem 2008. godine.zahvaljujući austrijskom draguljaru Peteru Alloysonu, koji je napravio savršeni dijamant (6,6 karata) u pladnju od 138 dijamanata uz pomoć iPhonea 3G. Gumb je postao "kraljevski". Koristi žuto zlato, kao i ružičasto i bijelo.

Trošak smartphonea bio je 2.400.000 dolara.

Diamond Crypto Smartphone

Diamond Crypto Smartphone također je zamisao Alloysona, rođenog 2006. godine. Ploča je izrađena od platine (uzorak 950), kućište je prekriveno s 50 bijelih i 10 plavih dijamanata, a strane smartphonea izrađene su od ebanovine. Trošak je iznosio 1.300.000 dolara.

Ime telefona dolazi od marke proizvođača – ruske tvrtke Ancort, koja se bavi razvojem kriptosustava.

iPhone 4 "Diamond Rose"


Glavni za Diamond Rose izdanje poslužio je kao iPhone 4. Model je izrađen u 2010 u 2 primjerka za australski tajkun Tony Sage, njegova vrijednost se procjenjuje na 8 milijuna dolara. To je bio prvi "dijamant" iPhone naveden u Guinnessovoj knjizi rekorda u nominaciji "Najskuplji telefoni".

Hughes je odabrao ružičasto zlato kao materijal za stražnju ploču i upotrijebio petsto savršenih dijamanata s ukupnom težinom od 100 karata da bi završio. Dekoracija logotipa Apple donijela je još 53 dijamanata.

Gumb za navigaciju napravljen je od platine, za ukrašavanje koji je korišten vrlo rijedak i teško dostupni kristalni 7,4-kristalni kristal (moguće je zamijeniti s 8-karatnim).

Za spremanje mobitela je ružičasta granitna torba od 7 kilograma, odrezana iznutra s nubukom.

Najveći iPhone 3G

Nije posljednje mjesto na ljestvici "Najskuplji telefoni na svijetu" preuzima iPhone 3GS Supreme, koju je napravio Stuart Hughes 2009. godine. U to doba nije imao nikakvih konkurenata, pa je ime Vrhovno. Australski rudar zlata koji je platio 3.200.000 dolara postao je njegov vlasnik.

Za proizvodnju vrhunskog smartphonea koristilo se čisto zlato težine 271 grama, kao i 136 blijedo plavih dijamanata. Za završetak logotipa marke tradicionalno je uzeo 53 jednoslojnih gemstones. Kontrolna tipka ukrašena je dijamantom od 7,1 ct.

"Slučaj" za telefon je kut od 7 funti od čvrstog bloka poznatog indijanskog granitnog kašmirskog zlata, ukrašenog zlatom i ukrašen unutrašnjom nubukovom kožom.

Rano na dot i

Očito, točka iznad koju nikada neću biti postavljena, sada je nemirni Stewart Hughes sudjelovao u "ugađanju" iPhonea 6 i uskoro će svijet biti predstavljen novo remek-djelo.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: