NASA gradi najveći poticaj na Zemlji

NASA gradi najveći poticaj na Zemlji


U NASA-i je u tijeku stvaranje najveće svjetske rakete SLS, uz pomoć kojih bi trebalo započeti duboko istraživanje svemira, posebice misija na Marsu i letovi prema asteroidima. Pretpostavlja se dvije varijante rakete – nosivosti 77 i 143 tone. U tu će svrhu biti opremljen sa četiri snažna glavna motora RS-25.

11. svibnja u Centru za letenje svemira. Marshall u Huntsvilleu, Alabama, održao je opću reviziju dizajna RS-25 motora. Kao rezultat toga, pregledane su tisuće dokumenata, pažljivo su provjeravane sve komponente i dijelove, što je još jednom potvrdilo ispravnost izračuna dizajnera i inženjera.

Prvi će biti testirani raketni kapacitet od 77 tona, koji će isporučiti izvan granica zemljine orbite Orionov zrakoplov bez posade s ciljem provjere integriranog sustava. Trenutačno se motori ispituju na različitim načinima na testnim klupama u NASA-inom svemirskom centru. Stennis u St. Louisu.

Prvi početak SLS-a zakazan je za 2017. godinu. Velike mogućnosti u njemu će omogućiti da se koristi za obavljanje čitavog niza zadataka istraživanja svemira.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: