Ozonska olovka - pojedinačni alat za pročišćavanje vode

Ozonska olovka – pojedinačni alat za pročišćavanje vode

Koncept korištenja ozona za obradu vode nastao je više od 100 godina – krajem XIX. Stoljeća. Trenutno, ozon sustavi koriste se za filtriranje velikih količina pitke vode i otpadnih voda velikih megaština. Kompaktan Roving Blue O-Pen je prvi sustav za pročišćavanje pitke vode.

Uređaj u obliku konvencionalne kemijske olovke dizajniran je za pročišćavanje vode uz pomoć ozona, koji uništava patogene bakterije i protozojske viruse. Naprava koja teži nešto više od 30 grama može u roku od jedne minute čistiti pola litre vode.

Za početak postupka potrebno je smanjiti vrh ručke u vodu i uključiti ga. Pojava mjehurića na površini vode je signal da je postupak čišćenja u tijeku. Pored virusa i bakterija, O-Pen uništava neugodne mirise i okuse.

Od srpnja ove godine, proizvod se može kupiti za 199 dolara, ali prema njegovim stvarateljima, tijekom vremena, O-Pen će postati jeftiniji.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: