"Pametna" granata granata će odrediti trenutak eksplozije

“Pametna” granata granata će odrediti trenutak eksplozije


Raspon "pametnih" streljiva ne prestaje nadopunjavati. Stručnjaci Arsenal Picatinny (New Jersey) rade na stvaranju kompleksa SAGM (Oružje s oružjem), čiji je glavni element granata od 40 mm, opremljena posebnim osiguračem, čime se osigurava potkopavanje u bijegu. Iskoristite prednost novog borca ​​za streljivo naoružan bilo kojim američkim bombašem granata od 40 mm.

Glavni cilj programera je stvoriti streljivo koje će pogoditi neprijatelja u skloništu, na primjer, iza zida. U ovom slučaju, obična granata ili ne doseže, ili, naprotiv, pada previše daleko. Da bi riješio taj problem, razvijen je pametan elektronički fuzija.


SAGM granata

Sve potrebne informacije o okolišu, preprekama i neprijateljskom osiguraču prima od senzora i logičkog uređaja za skeniranje. Nakon odgovarajuće obrade određuje trenutak eksplozije.

SAGM bomba je dizajnirana za 3 načina snimanja. U prvom slučaju, potkopavanje se odvija nad neprijateljskim skloništem, u drugom – izravnom pogodbom na cilj i trećem – samouništenja. Posebno za snimanje na skrivenim ciljevima razvija se HM25 bacač granata s laserskim daljinomjerom.Nakon točno određivanja udaljenosti od cilja, on programira trenutak kada se municija detonira u zraku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: