Pet načina za brži Wi-Fi

Pet načina za brži Wi-Fi


Ako u zadnje vrijeme Wi-Fi uzrokuje da izgubite svoj narav, nemojte očajavati. Postoje neki jednostavni načini za brže rad. Istina, to će morati pokazati neku aktivnost i, možda, potrošiti malo novca.

Dobra vijest je da mnoge velike tvrtke koje nude širokopojasni internet plaćaju sve više pažnje na Wi-Fi. Mnogi kabelski operateri danas nude internet velike brzine, ali ako, na primjer, kućni usmjerivač nije pravilno konfiguriran, problemi vas čekaju.

Dakle, pet jednostavnih i pristupačnih načina za aktiviranje Wi-Fi mreže:

1. Odaberite odgovarajući kanal i frekvenciju, Svaki Wi-Fi usmjerivač ima nekoliko kanala. Ponekad je dovoljno promijeniti kanal usmjerivača i sve će pasti na svoje mjesto. Činjenica je da u stambenim zgradama postoji velika količina uplitanja bežičnih uređaja, mikrovalnih pećnica i drugih stvari koje ometaju rad Wi-Fi-ja.

Pokušajte prebacivati ​​kanale sve dok brzina nije veća. Kao što pokazuje praksa, frekvencija od 2,4 GHz je bolja za velike stambene zgrade i 5 GHz za male privatne kuće.

2. Odaberite najbolje mjesto za instalaciju usmjerivača., Ako živite u središtu grada, to je veća polica, to je bolje. Također je važno kako se antena nalazi u odnosu na zid. Ideal se smatra pravim kutom. Također je važna visina stropova, debljina zidova pogotovo ako su izrađene od opeke ili betona.

Wi-Fi "koči" vodene cijevi, prozore, neke biljke i površine koje utječu na reflektirani signal.

3. Provjerite je li usmjerivač siguran., Da biste to učinili, konfigurirati lozinku i ograničenja koja će ga zaštititi od povezivanja s drugim uređajima, što također može usporiti rad usmjerivača.

4. Kupi moderan usmjerivač, Ako je vaš ruter "stariji" ili koristite jednostavan model koji je izdao davatelj usluge, promijenite ga. Novi modeli imaju pametne značajke i djeluju pri većim brzinama.

5. Kupite signalni repeater, To će koštati manje od novog usmjerivača i poboljšati kvalitetu signala u udaljenim kutovima vašeg doma.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: