Pneumatski bazooka je novo smrtonosno oružje igara Jörga Schrewea

Pneumatski bazooka je novo smrtonosno oružje igara Jörga Schrewea

Mad Inženjer, koji je postao poznat na YouTubeu zbog njegovih promjena na praćke i bacanja alata bez upotrebe eksploziva, svladao je novu liniju rada. Prošli je mjesec Jörg posvetio stvaranju "airzooka" – postava za bacanje golemih strelica. Vrsta ručnog pneumatskog pištolja s impresivnim karakteristikama.

Načelo rada airzooka temelji se na korištenju energije komprimiranog zraka. Zapravo, ovo je samo plinski cilindar na drvenom okviru. Strelica u obliku komada cijevi s vrhom se stavlja na cijev i baca se iz njega pomoću tlaka mlaza. Ali snaga bacanja je takva da je većina videa eksperimentalnog snimanja pala na uzaludne pokušaje povlačenja strelica izvan cilja.

Definitivno strašna stvar, ali u isto vrijeme, prema njemačkom zakonu, ništa više od zanatske igračke. Riječ je o načinu bacanja projektila – prema modernim kanonima, ako se ne potone u bačvu, onda je to samo improvizacija pucanja, a ne pokušaj stvaranja oružja. Iako ni Jörg ni ljubitelji njegova djela ne pronalaze iluzije o tome što će se dogoditi žrtvi koja se nesmotreno nalazila u zoni djelovanja "puhača zraka".

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: