Pomegranat će povećati kapacitet baterija

Pomegranat će povećati kapacitet baterija


Skupina znanstvenika sa Sveučilišta Stanford i SLAC-ovog Nacionalnog akceleratorskog laboratorija američkog Odjela za energiju, koji već osam godina proučava i stvara nove baterije, predstavio je svoj novi razvoj – bateriju koja nalikuje … bombi u strukturi.

Anoda nove silikonske baterije sastoji se od silicijevih nanočestica koje se formiraju u skupine poput žitarica voća šipaka. To će vam omogućiti da stvorite lagane i kompaktne, ali istodobno moćne i izdržljive punjive baterije koje će pronaći njihovu primjenu u mobilnim uređajima i popularnim električnim automobilima.

Kapacitet nove baterije je deset puta veći od onog baterije iste veličine koja je sada zastupljena. Već je prošao laboratorijske testove i dokazao da održava 97% učinkovitosti čak i nakon tisuća punjenja. Programeri su uvjereni u uspjeh njihovih potomaka i nadaju se ranom komercijalizaciji projekta.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: