Prvi 3D dijelovi pojavili su se u Tridentovim balističkim projektilima.

Prvi 3D dijelovi pojavili su se u Tridentovim balističkim projektilima.


Korištenje 3D tiska u proizvodnji dijelova za pištolje, hiperaktivne mlaznice, bicikle i umjetničke objekte više nije rijetkost. Sada je došlo do većih proizvoda – Trident balističkih raketa pokrenutih iz podmornica.

Lockheed Martin najavio je uspješno testiranje 3D komponenti za interkontinentalnu balističku raketu Trident od 14. do 16. ožujka. To je takozvani "poklopac utikača" koji štiti kabelske utikače od slučajnog oštećenja i odspajanja.

Postupak 3D ispisa provodi se u skladu s prethodno razvijenim digitalnim modelom učitanim u pisač. Kućište konektora je načinjeno od tankog sloja aluminijskog praha, koji je fuzioniran laserskom zrakom u željeni oblik. Sve što treba učiniti kasnije je prašina i poliranje pojedinih fragmenata proizvoda.

Trident D-5 balističke rakete koji se koriste u nuklearnim podmornicama koriste se kao oružje od strane američke mornarice i Kraljevske mornarice Velike Britanije već više od 30 godina. Projekt je dovršen 1989. godine. Tijekom posljednja tri pokusa, uključeni su rakete s 3D komponentama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: