Prvi digitalni brojevi za automobile pojavili su se u Kaliforniji

Prvi digitalni brojevi za automobile pojavili su se u Kaliforniji

Na cesti Kalifornije pojavili su se automobili s neobičnim brojevima u obliku digitalne ploče na kojoj vozači prikazuju različite informacije.

Digitalni brojevi koriste istu tehnologiju kao i čitač Kindle eBook, kao i bežični komunikacijski sustav. Ploče dolaze s vlastitim računalnim čipovima i napajanjem.

Vozači koji se odluče steći takav broj mogu registrirati vozila i prikazati osobne podatke ako dobiju odgovarajuće dopuštenje od Tijela za vozila motornih vozila Sjedinjenih Država.

Prema programerima, u slučaju krađe automobila, elektronički uređaj će obavijestiti vlasnika svoje lokacije, ili barem gdje je odvojeni broj smješten.

Kalifornija je prva država u kojoj se pokreće ovaj pilot projekt. Prošli tjedan u Sacramentu se dogodilo prvo ispitivanje serije od 24 elektronskog broja. Međutim, malo je vjerojatno da će inovacija biti pristupačna. Osim toga, još uvijek ima pitanja o privatnosti i sigurnosti. Prodavači se očekuju da prodaju brojeve za 699 dolara, ne računajući naknade za instalaciju.Osim toga, morat ćete platiti još 7 dolara mjesečno da biste upotrijebili broj.

Neki vozači nisu bez razloga zainteresirani za to mogu li vladine agencije, policija ili privatna poduzeća pratiti kretanje vozača koristeći komunikacijski sustav korišten u elektroničkim brojevima. Izvor Sacramento Bee

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: