Razvili smo fleksibilne tankoslojne baterije za nosivu elektroniku.

Razvili smo fleksibilne tankoslojne baterije za nosivu elektroniku.


Znanstvenici sa Sveučilišta Rice stvorili su ultra tanku, fleksibilnu i istodobno akumulatorsku bateriju. Ne sadrži litij, a njegova debljina je samo stotinu centimetara. Ova se tehnologija može koristiti u elektroničkom uređaju za nošenje, na primjer, u pametnim satovima ili u fitness narukvicama.

Fleksibilne baterije imaju atraktivnu perspektivu, jer njihovo stvaranje može dovesti do pojave novih nosivih naprava. Vrijedno je napomenuti da su tanke baterije pojavile prije, ali njihova izvedba bila je red veličine manja od ukupnih litij-ionskih kolega. Nositi ručni zglob gadget s teškom i glomaznom baterijom tijekom dana – vrlo malo ljudi želi.

Chemist James Tour i njegovi kolege bili su u stanju stvoriti visoke performanse elektroda podrezivanjem 900 nanometarskog sloja nikal fluorida ravnomjerno raspoređenih nanometarskih rupa, što je omogućilo dodatni prostor za pohranu energije. Zatim su elektrode bile odjevene u elektrolit od kalij hidroksida.

Prema znanstvenicima, rezultirajući uređaj ponaša se kao akumulator, iako ima strukturu superpopulansa.Zapravo, to može biti i: može se otpustiti gotovo odmah, ili se može polagano ispustiti, ograničavajući pražnjenje amperacijom.

Debljina fleksibilne baterije je samo stotinu centimetara. Što se tiče trajnosti, sve je u redu i ovdje: baterija zadržava 76% svog prvobitnog kapaciteta čak i nakon 10.000 ciklusa punjenja i 1000 ciklusa savijanja.

Tehnologija se može koristiti u fleksibilnoj fleksibilnoj elektronici. Znanstvenici već pregovaraju s tvrtkama zainteresiranima za veliku proizvodnju tankih baterija.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: