Real720 kaciga - prva svjetska kaciga s panoramskim fotoaparatom

Real720 kaciga – prva svjetska kaciga s panoramskim fotoaparatom

Tvrtka Panoptes360 stavila je svoj razvoj na platformu Kickstarter crowdfunding – Real720 Helmet modul, koji pretvara kacigu u panoramski fotoaparat. Istodobno, Panoptes360 korisnicima nudi i individualne module i gotove kacige.

Real720 kaciga ima razrađenu aerodinamiku, teži samo 150 grama, snima panoramski video pri rezolucijama do 4K-30fps i snima fotografije do 16 megapiksela. Ugrađeni Wi-Fi modul omogućuje joj povezivanje s pametnim telefonom i emitiranje video struje u stvarnom vremenu.

Modul pokreće 1400 mAh baterija. Kapacitet baterije je dovoljan za 90 minuta snimanja videozapisa ili snimanje 400 fotografija. Također podržava microSD kartice do 128 GB i IP54 je vodootporan. Real720 kacigu se isporučuje u tri veličine, koji omogućuju montiranje na bilo koju kacigu uz pomoć isporučenih elemenata i 3M adhezivnog filma.

Svi Real720 kutija za kacige sastavljeni su i testirani u Italiji. Prema programerima, oni su izvrsni za bilo kakve ekstremne sportove – od snowboarda do padobranstva. Istodobno, oni se mogu koristiti u operacijama traženja i spašavanja, u speleologiji, pa čak i na zaštitnim kacama građevinskih radnika. Još jedno nestandardno rješenje – moduli se mogu priključiti na quadcopterove i automatske navigacijske sustave.

Tim Panoptes360 već je dobio nekoliko patenata za njegov razvoj, uključujući i one međunarodne. Među neposrednim planovima je uvođenje transparentnih HUD monitora u kacige, na koje će biti predviđene karte i druge važne informacije.

Kickstarter izvor

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: