Ruski je stvorio pametan potplat za kontrolu smartphonea

Ruski je stvorio pametan potplat za kontrolu smartphonea


Mobilni uređaji u obliku tablet računala i pametnih telefona čvrsto su ušli u naše živote. Mi ih možemo upravljati pomoću prstiju, gesta, glasovnih naredbi i popularnih pametnih satova. Međutim, ruski izumitelj predlaže upravljanje nekim funkcijama gadgeta pomoću … uložaka.

Ruski Igor Barinov zajedno s timom entuzijasta stvorio je jedinstvenu podnožju za cipele pod nazivom FootSense, što omogućuje korisniku da kontrolira svoj mobilni uređaj ne s rukama, već sa svojim nogama. Na primjer, pritiskom na palac možete uputiti telefonski poziv na određeni broj. Sve "punjenje" leži izravno u podnožje. Usput, on je u stanju izdržati osobu koja teži do 100 kg.

FootSense podnožje, prema njegovim programerima, olakšat će život ne samo igračima i aktivnim korisnicima mobilnih uređaja, već i sportašima i osobama s invaliditetom.

Kada će FootSense biti na prodaju i da li će se pojaviti uopće, još uvijek nije poznat. Izvješćuje se samo da Igor Barinov planira prikupiti novac za provedbu ambicioznog projekta uz pomoć kolektivnog financiranja na jednoj od specijaliziranih internetskih stranica.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: