Skupina međunarodnih istraživača stvorila je vodeni čekić

Skupina međunarodnih istraživača stvorila je vodeni čekić


Kao što znate, vodeni lovac – kukac dugačak 2 cm i težak oko 68 mg – ima jedinstvenu sposobnost da se kreće i skoči na površinu vode bez praska. To je potaknulo skupinu međunarodnih znanstvenika na čelu s profesorom strojarstva na Sveučilištu u Seulu Kiuchin Cho kako bi stvorio svoju robotsku verziju.

"Samo sam fasciniran", on ne skriva divljenje ", kao vodeni striders skok u vodu. Moji kolege i ja odlučili smo reproducirati ovu jedinstvenu metodu kretanja u mehanizmu, bez obzira na sve."

Tijekom istraživanja, otkriveno je da se u vrijeme skoka dugačke noge vodenog zmaja ubrzavaju, tako da se površina vode ne povlači odmah i ne izgubi kontakt s njima. Znanstvenici su predložili da je maksimalna snaga pritiska nogu insekata uvijek malo ispod snage vodene napetosti, tako da vodeni lovac ne potone.

Mehanizam zaokretanja bio je korišten za odbijanje robota. Štoviše, odbojna sila se povećava postupno, bez prekoračenja napetosti površine vode. Kod snimanja s kamerom velike brzine, vidljivo je da se u trenutku guranja vodeni klackalac uvlači noge prema unutra kako bi se povećala jačina jogog impulsa.

Eksperimenti su pokazali da ako površina vode ne bude slomljena, tada je sposobna izdržati težinu od 16 robota, za koje voda postaje jaka kao zemlja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: