Što će svijet izgledati ako su signali staničnih mreža postali vidljivi

Što će svijet izgledati ako su signali staničnih mreža postali vidljivi


Umjetnik i istraživač Nikolaj Lemm pokušao je odgovoriti na to neobično pitanje. Da bi to učinio, koristio je tehniku ​​koju je razvio Edward Tufty, poznati istraživač na području informacijskog dizajna.

Kao što znate, mobilne mreže su određena područja u obliku heksagonalnih stanica koje su pokrivene signalom iz staničnih antena. Svaki toranj ima tri kompleta usmjerenih antena, koji se nalaze pod kutom od 120 stupnjeva jedni s drugima, što osigurava kružnu propagaciju signala. Svaka antena, opet, povezana je s baznom stanicom koja odašilje i prima signale na određenim frekvencijama.

Kao savjetnici, Nikolaj Lämm privukao je dva profesora sa Sveučilišta Illinois, Danilo Erricolo i Fran Haraskevich. Pomogli su mu da stvori vizualnu sliku signala staničnih antena.

Kao rezultat toga pojavile su se neobične fotografije Washingtona, Chicaga, New Yorka i Hollywooda, na kojima su signali milijuna mobitela prešli na boju i oblik.

Usput, ovo nije prvi vizualni eksperiment Nikolaj Lamm. Ne tako davno, pokušao je prikazati što čovjek izgleda nakon 100 tisuća godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: