Što znači da je znak o desetak pušio dolje na protuzrakoplovni pištolj njemačke fregate?

Što znači da je znak o desetak pušio dolje na protuzrakoplovni pištolj njemačke fregate?

Twitter račun AegeanHawk specijalizirao se za objavljivanje fotografija i videozapisa o pomorskoj tehnologiji, a 27. kolovoza iznenađuje pretplatnike novim materijalom. Fregat njemačke mornarice "Lubeck" pogodio je metak, konkretno raketni raketator Mk. 29 NATO morski vosak na brodu. Namijenjen je uništenju zrakoplova, a pažljivi fotograf vidio je karakterističnu oznaku na strani strukture: crtež UAV-a i dva reda traka od pet prekriženih.

Znači li to da je 10 instruktora izbačeno iz ove instalacije? Prvo, u ranijim fotografijama "Lübeck" nema takvih znakova, a drugo, rakete Sea Sparrow su namijenjene čvršće svrhe. Nisu li njemački mornari potrošili munje u posljednje vrijeme? Možda, međutim, govorimo o pojedinačnim robotima, ali o odbijenim napadima rojeva dronova? U ruskoj zračnoj bazi Hmeymim borili su se UAV teroristi samo u jata i letjeti – možda je njemačka fregata pala pod sličan napad i uspješno se borila nekoliko puta?


Frigate Lubeck, 2009

Verzija primitivne krivotvorenja fotografije ili dezinformacije potencijalnog protivnika čak je i nezanimljivo uzeti u obzir, previše dosadno. No postoji još jedna verzija – nedavno je "Lübeck" bio na učenjima Arktičkog kruga i tamo, još jedna njemačka fregata, Saska, patila je od prijateljske vatre.Rakete Morski Sparrow već su davno smatrane zastarjelim, ali se mogu koristiti za potrebe obuke. Na primjer, provjerite rad automatizacije simuliranjem napada istog UAV-a, uz minimalan broj stvarnih borbenih snimanja. "Saska" nema sreće, ali "Lübeck" je obratno.

Stručnjaci upućuju na takav trenutak – ako je fregata bila u bitci i aktivno je pucala, više raketa, bilo bi tragova čađe ili iz UAV streljiva na trupu. Ali ne, sva je boja stara, osim natpisa. Vjerojatno su njemački protuzrakoplovci, u radosti, slavili pobjedu nad virtualnim neprijateljem, pogotovo jer je u instalaciji bilo samo 8 raketa, a "pucali su" čak 10 dronova!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: