Табылған әскери база бірегей какту паркіне айналды

Табылған әскери база бірегей какту паркіне айналды

Тайван аралында табиғи жағдайларға байланысты какту өсетін орын жоқ. Дегенмен, олар бұрынғы әскери-теңіз базасының аумағында пайда болған Пенгу Цингван саябағының безендірілуі болды. Жобаға 2017 жылы американдық сәулет сыйлығы берілді.

Бұрынғы әскери база Екінші Дүниежүзілік соғыстан бастап 2008 жылға дейін бос болды, әзірге ол қоғамдық пайдалану үшін берілді. Енді екі негізгі бағыт бар: кактустармен және суретшілер кентімен жылыжайлар. Бірінші жағдайда ғимараттар нөлден басталды, екіншісінде қазіргі заманғы стандарттарға сәйкес бұрынғы қоймалар мен қауіпсіздік казармаларын жөндеу ғана қалды, бірақ бұл орынның түпнұсқалық көрінісін сақтай отырып.

Тайванда өсіп келе жатқан кактустар оңай емес, мұнда жинау, тазалау және жаңбыр суын қайта өңдеу үшін ақылды жүйе салынған. Оның бір бөлігі жылыжайға кіреді, ал қалғаны желден суық және тұзды ауамен паркті жабады. Парк жыл бойы ашық, сондықтан ол қатты қысқа да, ыстық жазға да бейімделген.

Кактустардың павильонында шамдар мен терезелер жоқ, орнына мозаикалық қабырғалар мен төбелердің күрделі жүйесі қолданылады.Панельдердің бір бөлігі мөлдір, қалғандары кілемшелер болып табылады, олар дизайн компонентіне қосымша кіретін күн сәулесінің мөлшерін табиғи түрде реттеуге мүмкіндік береді. Кактустардың күшті түбірлік жүйесі базальт базасын бұзбау үшін, құмға қосымша, жылыжай негізі тас және бетон элементтерін қамтиды.


CCL сәулетшілері мен жоспарлаушыларының көзі

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: