Razvijeni fleksibilni keramički flexiramiks

U Nizozemskoj je razvijen fleksibilan keramički materijal.


Za stvaranje moderne nosive elektronike zahtijeva element baze nove generacije s posebnim svojstvima. Znanstvenici sa Sveučilišta Twente (Nizozemska) razvili su keramički materijal, fleksiramiks, koji ima jednostavnost i fleksibilnost polimera, uz otpornost na visoke temperature tradicionalne keramike.

Da bi se to postiglo, uobičajeni keramički materijal morao se pretvoriti u nanofibres, koji su zatim podvrgnuti toplinskom ispitivanju na temperaturi od 1200 stupnjeva 24 sata.

Dielektrična sposobnost podnošenja napona od 8 do 12 megavolta po metru koristi se kao flexiramyx supstrat. Mehanička čvrstoća materijala je također vrlo visoka. Namijenjen je za više od 2 000 savijanja pod kutom od 45 stupnjeva u oba smjera. Osim toga, flexiramix je iznimno lagan – od 0,06 do 0,09 g / cu. cm.

Projekt o stvaranju fleksiramika dodatno je financiran sredstvima koja će pomoći u promicanju na tržištu novih materijala. Gerard Cadafalk, izvršni direktor Eurekita, promovirajući novi materijal, procjenjuju rezultate istraživanja:

"Želim potaknuti ljude na stvaranje novih ideja i proizvoda koji prije nisu mogli postojati".

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: