U Novosibirsku se pojavio uređaj koji vam omogućuje da vidite misli

U Novosibirsku se pojavio uređaj koji vam omogućuje da vidite misli

Danas, bez magnetske rezonancije, više nije moguće zamisliti modernu dijagnostiku. Kao što znate, načelo rada tomografija temelji se na djelovanju nuklearne magnetske rezonancije, uz pomoć kojih liječnici mogu dobiti točnu sliku bilo kojeg ljudskog organa doslovno na atomskoj razini, osim toga, u nekoliko ravnina.

Zaposlenici Međunarodnog Tomografskog Centra iz Novosibirskova dobili su tomograf, koji će omogućiti daljnji napredak. Najmoćniji tomograf u Rusiji i jedan od najboljih na svijetu sposoban je snimiti signale koji odgovaraju određenim mislima. Dakle, tijekom jednog od eksperimenata, od sudionika je zatraženo mentalno predstavljanje procesa kompresije ruku. Odgovarajući signali se odmah prikazuju na zaslonu računala spojenog na tomograf.

Najzanimljivija stvar je da novi tomograf reagira aktivnije na namjeru neke osobe da izvodi neku akciju, a ne u trenutku kada ga već obavlja. Dobiveni rezultati daju znanstvenicima osnovu za reći da novi ruski tomograf može doslovno "vidjeti" misli pacijenata.Takve mogućnosti će dovesti do novih fundamentalnih znanstvenih istraživanja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: