U Teksasu se gradi baza za borbene UAV-ove

U Teksasu se gradi baza za borbene UAV-ove


U najzapadnijem dijelu države Texas u gradu Fort Bliss, izgrađuju se baze za borbene trke tipa "Gray Eagle" i "Shadow" (Shadow). Područje vojnog objekta u izgradnji je više od 60 hektara. Na njenom će se području nalaziti hangar od 4.600 četvornih metara. m i dva staza – jedan za "Gray Eagle" s dužinom od 1526 metara, a drugi za "Sjenu" – gotovo 305 metara.

"Gray Eagle" – napredna inačica udarnog drona, superiorna od svojih prethodnika u veličini i količini opreme. U usporedbi s njima, može nositi 4 Hellfire rakete, penjati se 1220 metara više, letjeti 80 km / h brže i biti u zraku neprekidno do 25 sati.

"Sjena" se odnosi na kategoriju izviđanja UAV-a. Mnogo je manji od njegovog "šokiranog" brata, što odgovara izviđaču – 2/3 duljine i četvrtine – u krilima. "Shadow" opremljen je snažnom video kamerom montiranom na trupu, kojom možete pregledati područje i identificirati neprijateljske vojne objekte od interesa.

Prisutnost zasebne baze pomoći će vojnim stručnjacima da bolje pregledaju borbene sposobnosti UAV-ova i poboljšaju ih.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: