Ujedinjeni Arapski Emirati će graditi grad na Marsu

Ujedinjeni Arapski Emirati će graditi grad na Marsu

Prije 40 godina, glavni grad Ujedinjenih arapskih Emirata – Dubai je bio maleno ribarsko mjesto na obali Perzijskog zaljeva. Danas se s pravom može nazvati biser UAE.

Zahvaljujući golemim prihodima nafte, gradi se grad budućnosti, koji godišnje posjećuju milijuni turista iz cijelog svijeta. Među njegovim atrakcijama je najviši neboder na svijetu – Burj Khalifa s visinom od 828 metara, a najveći dio otoka na obali u obliku palmi.

I nedavno, Emir Dubaija Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum najavio je svoju namjeru da gradi grad na Marsu na području jednakom modernom Chicagu za 600.000 ljudi u idućih 100 godina. Projekt se zove "Mars 2117".

Međutim, kao i svi Marsovi projekti, ima mnogo skeptika. Do sada, samo SAD, Rusija i zemlje koje su članice ESA-e mogu si priuštiti pripremu za misije u Marsu, koje su povezane s ogromnim financijskim troškovima i rješavanjem velikog broja znanstvenih i tehničkih problema.

U 2014, svemirska agencija je stvorena u UAE. Planira lansirati komični aparat Hope (Hope) u okružomarsku orbitu već 2021. godine.Emirati nemaju potrebnu prostornu infrastrukturu, ali imaju ogromne financijske resurse, što omogućuje nadu za uspjeh.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: