Unutar Googleovog podatkovnog centra

Unutar Googleovog podatkovnog centra


Google je pokazao milijune korisnika interneta unutar ogromnih podatkovnih centara, gdje se primaju i obrađuju informacije od milijun računala iz cijelog svijeta. Tu se nalaze odgovori na naše upite za pretraživanje i čuva se ogromna baza podataka videozapisa na usluzi YouTube.

Trenutno, internetski div posjeduje više od 100 tisuća poslužitelja za "pohranu" diljem svijeta, koji omogućuje komunikaciju između korisnika u mreži "Jupiter", radeći brzinom od 10 Gbit / s.

Kao jedan od Googleovih zaposlenika koji je priznao Amin Wahdat, upravljanje poduzetničkim divom dala je potrebu za stvaranjem podatkovnih centara (DPC) i opremiti ih posebnom opremom i potrebnom infrastrukturom prije 10 godina.

Trenutačno Google podatkovni centar je jedan od najvećih na svijetu. Njegove glavne podružnice nalaze se u okrugu Berkeley (South Carolina), Council Bluffs (Iowa), Douglas (Georgia), Okrug Mays (Oklahoma), Lenoir (Sjeverna Karolina), Dulles (Oregon), Hamina (Finska) i St. Gislein Belgija). U Qilikuri (Čile) izgrađuju se novi centri u Hong Kongu i Tajvanu.

Fotograf Connie Zhou predstavio je nekoliko fotografija unutrašnjosti podatkovnih centara, koji su svojim tehničkom opremom zapanjili maštu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: